در این بخش قطعات کرکره برقی و بخش های مختلف ان را به صورت تحلیلی بررسی خواهیم کرد و اطلاعات مختصری را در زمینه متعلقات کرکره برقی در اختیار شما قرار خواهیم داد.
کرکره برقی بر خلاف کرکره های قدیمی از بخش های متنوع و خاصی تشکیل شده است که در اصطلاح کارشناسان حوزه ساختمان و صنعت های وابسته به عنوان طرحی کاملا مهندسی شده مطرح است.
در معرفی قطعات کرکره برقی بهتر است از بخش الکتریکی ان شروع کنیم زیرا دارای اهمیت ویژه ای در ساختار ان است:
موتور کرکره برقی در سه نوع ساید ، توبولار و سنترال در بازار تولید و عرضه و واردات موجود می باشد که هر یک عملکرد خاص خود را دارند که سعی می کنیم در مقالات مجزا توضیحات تکمیلی را ارائه کنیم.
رسیور و ریموت دیگر بخش های الکتریکی کرکره برقی هستند که نقش کلیدی در بالا و پایین شدن کرکره دارند و متناسب با نوع موتور متفاوت هستند.
تیغه نقش اصلی را در کرکره های برقی ایفا می کند و در انواع متنوع تولید می شود که سه نوع فولادی و الومینیومی و پلی کربنات وجود می باشد.
می توان از شفت به عنوان بازوی محرک کرکره برقی نام برد که نقش مهمی را در این ابزار کاربردی ایفا می کند و به طور کلی شفت لوله ای است در ابعاد 8 سانتی متر برای موتورهای ساید و 11 سانتی متر برای موتورهای توبولار استفاده می شود و در بالای کرکره نصب می شود و وظیفه ان باز و بسته شدن کرکره است.
دیگر بخش حیاتی کرکره برقی که در بحث تعمیرات کرکره برقی نیز به ان توجه خاصی وجود دارد زیرا نقش کمکی را ایفا می کند و در زمان ایراد در این بخش عملکرد کرکره دچار مشکل می شود ، بلبرینگ نام دارد که در انتهای شفت قرار می گیرد.
اندکپ که وظیفه انتقال نیروی موتور از شفت به بلبرینگ را بعهده دارد از جمله بخش های بسیار مهم است که می توان از ان به عنوان رابط بین موتور و تیغه ها نام برد.
محل استقرار موتور و شفت در اصطلاح پلیت نامیده می شود و اندازه ان در هنگام اندازه گیری توسط نصاب کرکره برقی تعیین می شود.
در زمان مونتاژ تیغه کرکره برقی در هنگام نصب باید از کپس استفاده کرد تا تیغه ها در کنار هم محکم شوند و راستای عملکردی ان ها نیز حفظ شود.
Ups نقش تامین کننده برق کرکره را در هنگام رفتن برق شهری ایفا می کند که در انواع موتور قابل اتصال است و در صورت نبود ان نیز می توان این قابلیت را به کرکره برقی اضافه کرد.
ریل ، جاقفلی ، کاور ساید و مویی دیگر قسمت های کرکره هستند که در کنار یکدیگر ساختار ان را تشکیل می دهند.
تنظیم بالا و پایین بودن کرکره برقی
در علم فیزیک برای ایجاد تعادل در سطحی که دارای ارتفاع نامتقارن است از یک محرک قوی در جهت مخالف استفاده می شود تا مانند یک اهرم کنترل کننده عمل کند و مانع ایجاد کشسان مخرب گردد که در بحث تنظیم بالا و پایین بودن کرکره برقی این موضوع مطرح است.
در هنگام تعبیه و طراحی زیرساختی کرکره برقی در کنار موتور که محرک اصلی ایجاد حرکت مکانیکی در ان است از یک وسیله الکتریکی محور تحت عنوان سوئیچ کنترلی در بدنه کرکره استفاده می شود که در علم دینامیک موجب تنظیم حد بالا و پایین یک وسیله با وزن بالا می شود.
کرکره برقی به دلیل دارا بودن ساختار پیچیده در صدر درب هایی با قابلیت اتوماتیک قرار دارد و در بازار تولید و فروش به کرکره های هوشمند معروف است و در انواع ساده ، ضد حریق و ضد سرقت در بازار یافت می شود.
تنظیم بالا و پایین بودن کرکره برقی نیاز به ابزار پیشرفته ای ندارد و تنها با حضور متخصص در محل و شناخت دقیق قسمت های مختلف این خواسته را محقق می کند.